Browsing all articles from septembrie, 2019

Noapte cercetatorilor 2019

Dragi colegi,
Pe 27 septembrie la Universitatea din Craiova va fi organizat evenimentul european Noaptea cercetatorilor. Va sunt recunoscatoare pentru modul frumos in care am colaborat de-a lungul anilor si va invit cu mare placere sa participati si la evenimentul din acest an.
Evenimentul va debuta la ora 18 cu deschiderea oficiala, la 18.30 va urma prezentarea ” Black Holes” sustinuta de prof. emerit, membru al Comitetului Nobel pentru Fizica, acad. Lars Brink de la University of Technology Chalmers din Suedia, Academia Regala Suedeza de Stiinte. Ca si in anii precedenti vor fi expuse incepand cu ora 18.00 in Holul central echipamente si experimente din domenii variate, pentru publicul larg. Intrarea in aula Mihai I se va face pana la ora 18.15. Evenimentul se va desfasura pana la ora 22.30 pentru a evita aglomeratia de anul trecut.
Vom organiza un concurs de cultura generala pentru elevi (2 sectiuni: invatamant gimnazial 19.00-19.30 si invatamant liceal 20.30-21.00) cu premii, va exista un spatiu destinat copiilor cu confectionare de crafturi, desene, baloane uriase de sapun, gheata carbonica si face-painting.
Ca si element de noutate, vom face screening oftalmologic gratuit pentru copiii care participa la eveniment si vom oferi 100 de perechi de ochelari prin amabilitatea unuia dintre sponsori. Pornind de la acest screening, ne dorim sa facem un studiu legat de vederea copiilor in Craiova, aceasta fiind varsta cand trebuie identificata problema de vedere si intervenit in scopul rezolvarii acesteia.
De asemenea, vom completa harta magnetica a Romaniei despre care aveti informatii in attachment. Va rog sa aduceti la cunostinta copiilor modul de completare al acesteia, este un experiment organizat la nivel national.
Pentru aceia dintre dumneavoastra care sunteti interesati de problemele de actualitate din Fizica, va exista o prezentare a prof. Brink pentru specialisti, cercetatori, doctoranzi in data de 25 septembrie, ora 14, sala 420. Ii rog pe cei interesati sa imi transmita in prealabil daca doresc sa participe la prezentare deoarece exista un numar limitat de locuri in sala mentionata si trebuie sa  organizam bine intalnirea.
In attachment aveti cateva materiale promotionale pentru eveniment.
Daca doriti adeverinte de participare la eveniment, o sa va rog sa depuneti in seara evenimentului in zona receptiei un tabel cu numele, adresa de email si telefonul dumneavoastra, scoala/liceul de unde veniti, adresa unde sa trimitem adeverinta si un tabel cu numele copiilor care va insotesc. Le vom face ulterior si vi le vom transmite prin posta.
Va multumesc si va astept cu drag la eveniment.
Toate cele bune,
Lect. dr. Mihaela Tinca Udristioiu
Responsabil organizare NC 2019, UCv

poster L.Brink-Black Holes